::Jangan ada air mata..

|

salam..
lama juga aq tak update blog ni..
macam terlupa plak yang aq ni seorang penulis!
ahaks!! *perasan nyah!!!
-

pagi tadi bangun je dari tidur aq menangis.
kenapa?
mungkin perasaan masih berkecamuk.
rindukan emak...abah...uda..and noor yang tonjang dirumah..
terkenang masa lampau..
kalaulah aq boleh putar balik masa yang dah berlalu...
mesti aq akan memilih sejarah hidup yang lebih bahagia.
-

terfikir aq untuk mencari cara2 untuk menbuatkan hari2 aq lebih bermakna.
kenapa mesti nak bersedih?
takkanlah aq sendiri nak buat silap dalam hidup aq??
tapi kadang2 kita tak sedar pe yang kita buat tu salah.
'NOBODY PERFECT'
betulkan?
-

setiap orang berhak ada bahagia.
kat sini aq ada summarizekan bagaimana mahu memperoleh kebahagian atau keceriaan.
mungkin tips ni boleh menbantu kita semua. sape taw kan?


***************************************************
1. mulakan hari dengan senyuman. janganlah bangun2 tido je nak marah2. tak elok untuk kesihatan. heee~

2. kita berkuasa untuk mencorak hari kita. mulakan sesuatu yang baik. insya Allah sudahnya akan baik juga.

3. face masalah yang kita hadapi tu dengan hati terbuka. mungkin hari ni kita sedang menempuh detik2 sukar dalam hidop kita. biarpun kita tak mapu mengatasinya,
tapi kita mesti berjaya berdepan dengan masalah tu.

4. sentiasalah membantu orang lain yang dalam keadaan susah. membantu orang akan
meringankan hati kita.

5. berkata BENAR.

6. hargai DIA. tak mustahil pe yang kita ada hari ini mungkin esok akan ada juga. hari ni
mungkin kita akan rasa megah dengan kecantikkan kita. tak mustahil kalau esok kita
akan merasa cantik lagi.

7. berani mengaku kesalahan diri sendiri. dan ubahlah kepada yang lebih baik. Insya Allah

8. dan sebelum tidur, insafilah dengan semua rahmat yang telah dianugerahkan sepanjang
hari kita. bermohonlah supaya esok kita akan mendapat anugerah itu lagi. berdoa,
memaafi saudara kenalan kita, dan tidurlah dengan senyuman.


*Hargailah diri, diri itu bukan ringgit nilainya.


-OUT-

1 comments:

izat said...

salam..
pas baca entry ni,yup.
nobody perfect..even me..
pesan sy,jgn selalu bersedih..
ceria,happy n enjoy every moment yang ada..jgn sia2 kannya..
=)