berangan je lebih!

|


salam..

hr ni nama aq di tag oleh classmate di blog beliau yang bertitle "Mari Kongsi Dengan Saya~~".
bagus gak minah ni, mcm taw2 je aq tengah mencari ilham untuk melalut di blog.
habis je baca entry dia, aq terus text kat si dia.

aq: ****, nk tny ni...

dia: ye..ap dy syg (ceh! bikin cair gua)

aq: bg **** la kan..dlm msia ni, **** rs tmpat mne yg menarik utk kte berbulan madu. heheh (hah! da start la tu miang)

dia: eh?!hehe..**** tny tmpt honeymoon ea..kalw ****, **** tingin nak gi pulau. ad 2 dlm wish list ****, 1st pulau langkawi, 2nd pulau pangkor.(same je miang!)


ok...berdasarkan text di atas, dapat la aq simpulkan sedikit sebanyak tempat yang aq idamkan.
mengikut si dia, ada 2 choice.
1. Pulau Langkawi.
2. Pulau Pangkor.

ok, bagi aq, aq nak pergi Pulau Langkawi.
hah...meh kaji mane tempat tu.

map Pulau Langkawi.
zoom kalau perlu tehee~


sebab?!
hah...sebabnya..
aq tak pernah pergi pulau tu. kesian kan? huhuhu...
takdelah...aq pernah gi dulu...tapi masa aq dalam perut! hahah~
kesian tak?
hmm...harap2 kawin nanti ada orang tu bawak la kita pergi honeymoon kat situ. ahaks!!
aq pilih tempat ni bukan ikut citarasa orang je.
memang aq teringin nak gi lagi tempat ni.
maklumlah, pernah gi tapi belum nampak dunia lagi.haish!

kat sini, aq nak share tempat-tempat yang aq rase cool la kan untuk kita pergi melancong.

1.
Dataran Lang.

why aq kate ni tempat menarik, because!
aq seorang yang suka mengambil gambar dan diambil gambar hhehe~
lagi cool kalau aq dapat bergambar sambil duduk di atas kepala Lang tu.
of course famous.

2.
Tasik Dayang Bunting.

k yang ni pulak kenapa aq nak pergi tempat ni sebab....jangan gelak kalau baca!!
"supaya cepat la bunting lepas kawin" bahahagang!
gurau je ;P
sebab, aq suka dengan unsur air.
pulau, tasik, sungai, laut...
best!

3.

Telaga Tujuh.

hah! kan air lagi..
tempat macam ni boleh hilangkan tension.
lagi satu, tempat macam ni lah kita boleh jumpa macam- macam jenis orang!
gelagat, keletah, bahasa dll.
aq suka perhatikan gelagat orang, pastu gelakkan dalam hati.
tehee~

4.
Pulau Singa Besar.

hah...jangan main-main.
aq jugak suka main dengan singa! hahaha
takdelah..aq suka tengok pulau ni.
ada AIR! hahaha~
tengok air dia, jernih, nyaman..
tenang je mata pandang.

5.
Langkawi Cable Car.

ok..yang ni last la..
aq nak naik bendatang ni!
nampak mencabar.
gayat! aq suka benda gayat-gayat ni hehehe~
agak-agak cable car Langkawi ada style macam kat Korea tak?
Gulps!!


ok..rasanya cukup tu je lah yang aq ingin kongsikan.
kalau korang ada tempat lagi menarik nak share, hello2 la aq.
caih!! macam dah DEKAT je! ahaks!!

cerita dalam Malaysia je la dulu.
saya bukan Hanis Zalikha yang suka travel oversea. hee~




-OUT-

8 comments:

Izzue said...

1. dataran lang
*bukan owner blog ta suka bergambar k?tehee~
2. tasik dayang bunting
*nk cepat 'gelembung' try la g cni...=P
3. telaga tujuh
*menarik beb utk berdua2an time honeymoon..redup,sunyi jek!chantek r 2 utk......
4. pulau singa besar
*aritu g penyabung,,pantai dy xdela biru cm2..yg ni,mak aihhh....
5. langkawi cable car
*ta pernah seumo idop naek
'bendatang' neh..hehe
cam best je gayat2..

OWNER blog's: hang da mcm tourist la..haha uit t bwk la jenjalan sane ea..heee~~
p/s:hope entry ni may come true!muahaha... ;)

::Misz Shizuka:: said...

ini hanyalah rekaan semata-mata.
tiada berkaitan dengan yang hidup ataupun sudah tiada uhuk2!

_FiQa AiN_ said...

hah, sangat menarik..hehe..lg2 part yg ko nak gmbr atas kepala si helang kaku tu..hehe..jgn die tibe terbang sudah..ahaks...

tp kalo ko dpt bergmbr atas kepala die tu, aku belanje ko aiskrin robbin ye..mau??hehe...take da challenge ye..

yg part bunting tu haha....Aminn...

::Misz Shizuka:: said...

hahha~ kau jgn cabar aq fiqa..
kang aq wat betol2 kang!
part bunting2 tu aq gurau je lah!
adui...jdik point plak....
huhuhu~

Norot Izzati said...

zue! aku doakan angan2 ko jadi kenyataan.
Insya Allah...walau dengan sesiapa sahaja ko akn pergi.
Mudah2an. amin,,,

::Misz Shizuka:: said...

oh norot!huhuhu~
rindu sama kau..
amin...tq..
;)

_FiQa AiN_ said...

hehe..jgn zue..
ko jgn main pnjt2 ni..
bahaya...
ko tu darah manis..

::Misz Shizuka:: said...

esh! suda2 la tu fiqa..
malu i taw huhuhu~