::whats next?

|

salam..
selamat petang kawan2..
hari ni aq nak share, eh tak! nak luahkan something huhuhu~
hmmm..sejak kebelakangan ni selalu aq terfikir tentang masa depan aq nanti..
agaknya apa la aq akan jadi bila da besar nanti?
of coz la org, takkan kanggaro plak! haish..
-
maksud aq future aq.
masa depan aq nanti.
kalaw la lahir2 je trus kawin kan senang hahahaah~
ops!
tegatal pulak.
kalaw mak dengar mesti telinga aq londeh sebelah.
-
suda hampir tiga tahun aq di Universiti Teknologi Mara Segamat.
kursus Diploma Komputer Sains.
kalaw masa sekolah dulu, cikgu aq cakap kos aq ni la yang paling cikai.
huhuuu~
sampai sekarang jugak aq fikirkan apa yang cikgu cakapkan tu.
hmm..rupa-rupanya, peluang pekerjaan untuk kos ni sangat la haus...
nasib kau la zue tejebak dalam kos tu..
-
cita-cita masa darjah 6 dulu nak jadi polis.
tepengaruh dengan cite Gerak Khas la katakan..
hohoo...


kelakar bila aq cakap kat mak yang aq nak jadi polis.

"mak, da besar nanti kak long nak jadi polis." cerita aq pada mak.

mak pulak cakap "eley...nak jadi polis konon. da la pendek, gemok pulak. boleh ke nanti nak kejar perompak???".

gulps!! tesekat air liur kat kerongkong.
-
terputus cita-cita nak jadi polis.
masuk sekolah menengah cita-cita bertukar nak jadi nurse pulak.


ini terpengaruh dengan mak cik.
mak cik aq ada yang jadi nurse.
jadi nurse ni best agaknya.
comel2 je semuanya...
bagi aq nurse ni mesti penyabar orangnya.
yela, kena berdepan dengan ramai pesakit.
tak kira melayu ke, cina ke....mahu pun india.
ush! kena sabar tu.
-
habis je SPM, aq terus mohon SPA.
lama jugak tunggu result tu.
semantara tunggu result, result UPU pulak keluar.
tahniah! anda layak ke IPTA.
ah! kembangnya hidong aq masa tu..
yela, bukan senang nak masuk U ni..
tapi sayang, kos yang aq terima bukan kehendak aq.
mak cakap terima je la...
sekarang ni orang tak boleh demand.
peluang ada mesti ambil.
-
And now...
aq suda sem 5 di UiTM Segamat.
masih tercari-cari identiti aq di masa hadapan.
mungkinkah aq seorang programmer nanti?
guru sekolah?lecturer?
atau hanya buka cyber cafe di kampung??
oh Tuhan.....



-OUT-



5 comments:

izat said...

inspektor zuraidah,
misi koyah..huhu..
emm..insya-Allah apa yg kita dambakan akan jd kenyataan.amin=)

AdahRia said...

jdi programmer lah pas nie....
x kan lah nak jdi tkang sapu sampah kot...
hehe.....
gud luck utk sem 5 nie.....
wat tul2.....

::Misz Shizuka:: said...

izat: misi koyah?
oh! impossible pendek!
ops!

kak ada: programmer ke kak?
masuk paradigm je tgok mke cik malik da goyah iman.
cne nk jdi programmer?hohooo~

::Misz Shizuka:: said...
This comment has been removed by the author.
izat said...

tang p**d*k 2 sensor ckt..segan woo...huhu =P