bosan??!!

|
bosan?
hah....kat bawah ni ad beberapa cara nk ilangkan KEBOSANAN.
cam aq skng ni, mmg tahap gaban kebosanannya.
da mcm org sasau gak intesesi ni ek?
start kelas kol 8 hbs kol 10.
balik kelas da x taw nk watpe, pe lg TIDO ar!!
bangun tido, MAKAN.
pas makan?? whats next??
TIDO lagi!!dan lagi...dan lagi tido...
mana x gemok ko zue...
huh!!!
mlm lak lg ar bosan.
sampai rasa mcm nk FLY je dr tingkat 2 wing C nih! cehh!
(x brani kot! hahaha~)
k2, lets look all de tips! heheheh~
-

1.korang bule kira rambut korg.hah! kalaw rambut yg pendek lg mudah kje korg.
kalw salah kira, ulang balik sampai dpat jumlah yg sebenar.
-
2.botak?? hah...kalaw korg spesis yg takde rambut,bule cuba cara lain.korang bilang la bulu kucing ke, kambing ke, lembu ke....gajah ke...
kalaw benatang tu xde, bule try benatang lain.contohnya semut ke...anai2 ke...nyamuk ke or yg sewaktu dgnnya.
-
3.cara lain korang bule kumpul pahala. cara ni best, korang gi cuci toilet.
bosan dpt diatasi, pahala bertambah.
-
4.cara yg ni pn best jgk. korang berkebun. tanam la pokok strawberi kat pasu bunga mak korang.mana2 pasu yg ada bunga tu korang tukarkan dgn pokok strawberi.kalaw mak korang tnya mana pegi bunga2 dia, korang cakab la, bunga bkn bule datangkan hasil pon.
-
5.hah! yg ni selain dpt menyihatkan tubuh badan korang bule praktis tawaf masa nk tunaikan haji nanti.korang bule tawaf kat area uma korang. wat la bape bnyak pusingan pn sampai bosan tu ilang.
-
6.cara yg ke-6 ni aq x galakkan sgt la..tpi, sesape yg berani bule try. korang lari keliling kampung sambil jerit2 mintak tolong. "TOLONG3!!!" camtu la lbh kurg,korg bule wat lebih baik dr tu. kalaw dorg tnya nk tolong ape, korang cakp, "tolong ilangkan bosan aq". kompem3 penyepak dorg bg. Insya Allah korang akan rsa tenang.
-
7.yg last ni korng gi carik buku2 reference SPM. korg study la mcm korg nk face SPM even korg da lps SPM.struggle taw. make sure mak bapak korang nmpak taw pe korg wat..msti dorg bangga dpt anak macm korang. sejok perot mak korg mngandung kan korng.
-
hah...cko la tu kot 7 cara.
korang bule la try pasni.
aq da try. masyuk gak! cehh!!
kompem ar tukar title korg...
SIUMAN to GILA!
hahahaha~

*just 4 fun..try la kalaw btol2 bosan heeee~


-OUT-

4 comments:

jattcard said...

wa bosan ni..
pilih no.6 r..huhuhu....

::Misz Shizuka:: said...

hah?!
bosan ea?
try la...
jgn try no.6 je.
no yg laen2 tu pn try taw.
sonok!
hahahah~

jattcard said...

wah...
so,,u dh try sume la ni...
eh klw rajin kre kn bulu sy..
wakakakaa....

::Misz Shizuka:: said...

eh!
bule sgt...
meh ar...
hohohoo xD